Muziek en Beeld

Opnames

U kunt een geluids- en/ of beeldopname van het afscheid laten maken. De aula is hiervoor uitgerust met een beeld- en geluidsregistratiesysteem van HD-kwaliteit. Wij zetten de opname voor u op USB, DVD en CD.

U heeft de mogelijkheid om opnames te laten maken van het afscheid, zonder afnameverplichting. U kunt tot 30 dagen na de plechtigheid de opname bestellen. Indien u geen opname wenst, wordt de registratie na deze periode verwijderd. Wanneer u vrijblijvend van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dient u dit op het opdrachtformulier expliciet aan te geven.

De wet op de privacy staat ons alleen toe een opname te maken, wanneer hier expliciet toestemming voor is gegeven door de opdrachtgever. 

Online uitzenden van het afscheid

Het live uitzenden van het afscheid via internet stelt ook diegenen die niet bij het laatste afscheid aanwezig kunnen zijn, in staat dit toch mee te beleven. Familie of vrienden, bijvoorbeeld in het buitenland, kunnen het afscheid hierdoor op hetzelfde moment volgen.

Om een live verbinding tot stand te brengen, ontvangt u een persoonlijke link. Deze kunt u zelf onder de betreffende personen verspreiden.

Aanleveren van beeld- videomateriaal

Het videosysteem wordt aangestuurd door Windows computers. Dit betekent dat, – in principe -, standaard afbeeldingen, presentaties en video’s afspeelbaar zijn. Voorbeelden van geaccepteerde bestanden zijn JPG, GIF, BMP, TIFF, PDF, PPT, PPTX, MPG en WMV.

Aanleveren beeld en geluid

Aanleveren kan via USB of via e-mail (We Transfer) naar info@4jaargetijden.nl. Om ons goed op uw komst voor te bereiden, dienen wij 24 uur van tevoren over de bestanden te beschikken. Een duidelijke orde van dienst is hierbij noodzakelijk.
U kunt uw muziekwensen via uw uitvaartondernemer, of rechtstreeks via ons e-mailadres, kenbaar maken.

Voor het afgegeven van audio-, beeld- en videomateriaal kunt u telefonisch een afspraak maken via de afdeling planning, telefoonnummer 0164-745421 (op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur).

Beeld- of videopresentatie

De aula is uitgerust met 75 inch LED LCD schermen. Via deze schermen wordt de beeld- of videopresentatie getoond. Dit betekent dat afbeeldingen of video’s in de landschaps-/ -liggende stand in 16:9 formaat, het meest optimaal (beeldvullend) worden weergegeven. PowerPoint is hiervoor een gebruiksvriendelijk programma.

Muziekkeuze

Muziekkeuze is zeer persoonlijk en kan geheel naar uw persoonlijke wensen worden verzorgd. Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden beschikt over een modern, computergestuurd muzieksysteem met een uitgebreide en veelzijdige muziekcollectie. Staat uw gewenste nummer er niet bij? Geef het aan ons door en wij zorgen voor de betreffende muziek. Nieuwe stukken worden via iTunes door ons aangeschaft.

 

Live muziek

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om live muziek ten gehore te (laten) brengen. Elektrisch versterkte apparaten kunnen worden aangesloten op het muzieksysteem van De Vier Jaargetijden en er is een losse microfoon. Het is verstandig om 24 uur vóór de plechtigheid aan te geven welke voorzieningen nodig worden geacht.